Shijo
KOSOVËN

Galeria 17 – Shtatëmbëdhjetë

Galeria 17 gjendet në një prej lagjeve më të vjetër të kryeqytetit të Kosovës, Prishtinës. Më saktësisht në mesin e pikave kryesore historike e kulturore të kryeqytetit, si Muzeu i Kosovës dhe Muzeu Etnologjik, Hamami i Prishtinës, Xhamia e Madhe, Sahat Kulla etj. të cilat paraqesin trashëgimi me vlerë të veçantë historike për qytetin dhe qytetarët/et e saj.

Duke pasur fokus të veçantë në çështjet sociale, artistët/et dhe kuratorët/et ftohen të eksperimentojnë me konceptet, idetë dhe hapësirën. Të sjellin ekspozita të guximshme që krijojnë dialog dhe nxisin debate publike, duke kontribuar vazhdueshëm në dokumentimin dhe krijimin e referencave të munguara përgjatë një procesi që arkivon dhe edukon.

Galeria 17 hapë katër ekspozita në vit, në kuadër të katër temave që trajton: Skanimi i Rajonit, Techne, Arkivimi i Tranzicionit dhe Ekologjia Queer.

E qasshme nga e hëna deri të shtunën, nga ora 10:00 deri në 17:00, me hyrje falas, Galeria 17 ju mundëson të rezervoni një vizitë të udhëhequr ose thjesht të vizitoni ekspozitën aktuale. Qoftë një person apo një grup miqsh, kolegësh, klasë, familje, ju keni mundësinë të përjetoni çdo ekspozitë nga afër me tour nga stafi ynë ose artistët/kuratorët e ftuar.

Shënim: Galeria 17 është e përshtatshme dhe e qasshme për karroca

Për më shumë kliko këtu Galeria 17

Eventet e tjera në të njejtën kategori:

lalalal
363416105_609329688048970_3277387019730284577_n
Metamorphosis Walks - visual
Galeria 17
FACEBOOK-EVENT-COVER-AB-22-5-2023-22-1-scaled
Ngjarjet Kulturore-04
Ngjarjet Kulturore-05
Komunat-06
Ngjarjet Kulturore-06
Komunat-04
Ngjarjet Kulturore-07
Ngjarjet Kulturore-03
Ngjarjet Kulturore-08
Art Without Limit-06
Art Without Limit-05
Art Without Limit-04
Art Without Limit-03
Ngjarjet Kulturore-20
Ngjarjet Kulturore-19
Festivalet-15
Ngjarjet Kulturore-02
Festivalet-12
Ngjarjet Kulturore-18 (1)
Festivalet-10
Ngjarjet Kulturore-01
Komunat-58
Komunat-58
Komunat-49
Komunat-48
Ngjarjet Kulturore-12
Komunat-46
Komunat-45
Komunat-44
Komunat-43
Ngjarjet Kulturore-17 (1)
Ngjarjet Kulturore-16
Ngjarjet Kulturore-15
Ngjarjet Kulturore-13
Ngjarjet Kulturore-13
Art Without Limit-01
Art Without Limit-02
Komunat-02
Festivalet-14
Komunat-01
Festivalet-03
Anibar, Shijo Kosovën

Bashkëatdhetaret ne Institucione

Ekskurzione natyrore apo kulturore

Kampet verore dhe dimërore për të rinjtë nga diaspora

Festivale apo punëtori kulturore

Konsultime Publike