Shijo
KOSOVËN

Metamorphosis Walks – Shtatëmbëdhjetë

Metamorphosis, projekt i zbatuar nga Shtatëmbëdhjetë, e vë në dialog artin dhe kulturën për të diskutuar rëndësinë e shfrytëzimit të hapësirës publike. Duke rikthyer në jetë objektet e braktisura dhe duke i rivitalizuar ato qoftë edhe për një ditë, mëtohet që të dokumentohet kujtesa kolektive e një të kaluare për të cilën pak flitet, dhe të trajtohet shfrytëzimi i hapësirës publike në të mirën e komunitetit. Metamorphosis fokusohet veçanërisht në objekte, monumente dhe hapësira publike të cilat janë edhe produkt i proceseve të shumta shoqërore. 

Përgjatë katër edicioneve të Metamorphosis, janë trajtuar katër hapësira me vlera kulturore, historike dhe sociale. Shtatëmbëdhjetë tashmë ofron një formë tjetër të eksplorimit të këtyre hapësirave përmes ecjeve që mund të kuptoni më shumë rreth aspekteve të ndryshme të zhvillimit të qytetit përmes narrativave që këto objekte të braktisura na sjellin.

Një formë tjetër e njohjes së qytetit, ku aspekte të zhvillimit shoqëror, arkitekturore dhe fragmente historike do të dalin në pah përgjatë kësaj ecje.

Rreth ecjes/

Pika e takimit: Grand Hotel

Kohëzgjatja e ecjes: 2 orë

Lokacionet:

Ish-mensa e punëtorëve të kompanisë Ramiz Sadiku

Ish-restorant Marsi

Objekti i Kryqit të Kuq

Kino Rinia

Metaorphosis Walks përfshinë/

Kafe/çaj falas në Project Space 17

Tour falas në Galeria 17

Tour në Rezidenca 17 (opsionale)

Për të rezervuar ecjen, dërgoni email në: [email protected]  apo këtu

Eventet e tjera në të njejtën kategori:

lalalal
363416105_609329688048970_3277387019730284577_n
Metamorphosis Walks - visual
Galeria 17
FACEBOOK-EVENT-COVER-AB-22-5-2023-22-1-scaled
Ngjarjet Kulturore-04
Ngjarjet Kulturore-05
Komunat-06
Ngjarjet Kulturore-06
Komunat-04
Ngjarjet Kulturore-07
Ngjarjet Kulturore-03
Ngjarjet Kulturore-08
Art Without Limit-06
Art Without Limit-05
Art Without Limit-04
Art Without Limit-03
Ngjarjet Kulturore-20
Ngjarjet Kulturore-19
Festivalet-15
Ngjarjet Kulturore-02
Festivalet-12
Ngjarjet Kulturore-18 (1)
Festivalet-10
Ngjarjet Kulturore-01
Komunat-58
Komunat-58
Komunat-49
Komunat-48
Ngjarjet Kulturore-12
Komunat-46
Komunat-45
Komunat-44
Komunat-43
Ngjarjet Kulturore-17 (1)
Ngjarjet Kulturore-16
Ngjarjet Kulturore-15
Ngjarjet Kulturore-13
Ngjarjet Kulturore-13
Art Without Limit-01
Art Without Limit-02
Komunat-02
Festivalet-14
Komunat-01
Festivalet-03
Anibar, Shijo Kosovën

Bashkëatdhetaret ne Institucione

Ekskurzione natyrore apo kulturore

Kampet verore dhe dimërore për të rinjtë nga diaspora

Festivale apo punëtori kulturore

Konsultime Publike