Shijo
KOSOVËN

Takimin XVIII  Vjetor Ndërkombëtar

Prishtinë, 13 dhe 14  tetor 2023

Instituti Alb-Shkenca në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” e në mbështetje nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe e Diasporës, nga Ministria e Arsimit, e Shkencës, e Teknologjisë dhe e Inovacionit e Republikës së Kosovës, dhe  Shoqërinë Gjermane të Bashkëpunimit Ndërkombëtar –  GIZ organizon:

Takimin XVIII  Vjetor Ndërkombëtar me temë:

“INTELIGJENCA ARTIFICIALE NË ARSIM DHE NË KËRKIMIN SHKENCOR”

“ARTIFICIAL INTELLIGENCE IN EDUCATION AND SCIENTIFIC RESEARCH”

Instituti Alb-Shkenca zhvillon një veprimtari të gjerë në fushën e kërkimit shkencor e teknologjik dhe njëkohësisht punon për promovimin e kërkimit shkencor dhe për thellimin e bashkëpunimit në mes kërkuesve shqiptarë kudo qofshin. IASH, organizatë shkencore mbarë shqiptare, organizon Takime shkencore ndërkombëtare në kryeqendrat tona; Tiranë, Prishtinë e Shkup, dhe këtë vit Instituti Alb-Shkenca organizon Takimin XVIII Vjetor në Prishtinë.

Në ditën e parë, 13 tetor 2023, të Takimit, pas Seancës Plenare, punimet do të organizohen në formën e 4 paneleve shkencore, ku në drejtimin dhe anëtarë e këtyre paneleve do të jenë specialistë nga IASH, nga ASHAK e ASHSH, nga UP dhe nga diaspora jonë shkencore. Temat e paneleve janë:

PANELI 1: Inteligjenca Artificiale

PANELI 2: Shkencat natyrore – Inteligjenca Artificiale

PANELI 3: Shkencat humane – Inteligjenca Artificiale

PANELI 4: Sistemi arsimor dhe kërkimi shkencor – Inteligjenca Artificiale

Në këtë aktivitet marrin pjesë dhjetëra pjesëmarrës të nivelit të lartë akademik nga diaspora jonë nga shumë vende të botës.

Eventet e tjera në të njejtën kategori:

lalalal
363416105_609329688048970_3277387019730284577_n
Metamorphosis Walks - visual
Galeria 17
FACEBOOK-EVENT-COVER-AB-22-5-2023-22-1-scaled
Ngjarjet Kulturore-04
Ngjarjet Kulturore-05
Komunat-06
Ngjarjet Kulturore-06
Komunat-04
Ngjarjet Kulturore-07
Ngjarjet Kulturore-03
Ngjarjet Kulturore-08
Art Without Limit-06
Art Without Limit-05
Art Without Limit-04
Art Without Limit-03
Ngjarjet Kulturore-20
Ngjarjet Kulturore-19
Festivalet-15
Ngjarjet Kulturore-02
Festivalet-12
Ngjarjet Kulturore-18 (1)
Festivalet-10
Ngjarjet Kulturore-01
Komunat-58
Komunat-58
Komunat-49
Komunat-48
Ngjarjet Kulturore-12
Komunat-46
Komunat-45
Komunat-44
Komunat-43
Ngjarjet Kulturore-17 (1)
Ngjarjet Kulturore-16
Ngjarjet Kulturore-15
Ngjarjet Kulturore-13
Ngjarjet Kulturore-13
Art Without Limit-01
Art Without Limit-02
Komunat-02
Festivalet-14
Komunat-01
Festivalet-03
Anibar, Shijo Kosovën

Bashkëatdhetaret ne Institucione

Ekskurzione natyrore apo kulturore

Kampet verore dhe dimërore për të rinjtë nga diaspora

Festivale apo punëtori kulturore

Konsultime Publike